Cauta


Baga mailu`:


Si vezi ca mailu` e ala cu @ si fara www in fatza, da ?

-

Mii de Smaralde

January 26, 2006 , 1:19 am

Un text de Daniel Iancu cantat de Florin Chilian. Pur si simplu superb, l`am ascultat de atatea ori ca stiu si cand respira ala… Si trebuie sa`l scriu aici:

Mii de smaralde
Intre mana mea si`a ta
Arunca gene de lumina,lumina…
Pana departe
Pe cea mai frumoasa stea
Din a noptilor gradina;
Aduna`ntr`un buchet lumina, lumina
Sunt ochii tai petalele…
Arunc`o pe sevalet cu mana, cu mana
Si deseneaza soarele
Pune`l in rama
Si aseaza`l undeva in salon
Va fi in casa prima stea, prima stea
Nu-ti fie teama
Nu-l va stinge nici un nor
Caldura lui va fi si`a ta
Si sune muzica divina, divina
Sunt portative ochii tai, ochii tai
Ploua peste noi lumina, lumina
Prin nenumarate cai
Prin nenumarate cai….
Si sune muzica divina, divina
Sunt portative ochii tai, ochii tai
Ploua peste noi lumina, lumina
Prin nenumarate cai
Prin nenumarate cai….

Cineva`mi spunea ca`s indragostit. Nu, dar asta nu inseamna ca nu ma pot bucura de sensibilitatea unei poezi ;)

Si ce`mi place si de la Nichita “Si ma`naltam si nu mai stiam unde`mi lasasem in lume odaia…”; Ma intreb daca se mai scrie, da, literatura de sertar macar. Dar emotie, sim??mnt nu vorbe in vant… Adica se mai poate bucura lumea de Ploaie ? Bine, cand tzevile de gaze trec prin mormatul lui Blaga, te bucuri si de o mitraliera la locul potrivit… Adica nu au reusit sa`l zdrobeasca atunci, cand era in viata… tot comunistii i`au umbrit Muntele cu Sala de Sport. Relax…Relax…
Mi`a duc aminte de “La inceput a fost sfarsitul” de Adrianei Georgescu, sau de “Experimentul Pitesti” de Virgil Ierunca, sau de impactul “Scrisorii” lui Cioran catre Noica… si n`au reusit, n`au reusit sa zdobeasca definitiv si iremediabil Sim?ul. Magistrala scena din “Cel mai Iubit dintre Pamanteni” inchipuita [cu siguranta intamplata sub o forma sau alta] de Preda cand Militianul bate usor cu vatraiul pe frunte Omul incarcerat, si zice ceva de genu “B?, pe voi aici ar trebui sa va lovesc…”
Status pe YM:
“Cui ii mai ploua zborul, cu pene?”
Raspuns

XYZ: lui Alifantis, lui Seling si lui Stanescu

Neraspuns: Hai sictir, in ordinea asta nu ?! Alfabetic generatzie Pro Stii si Castigi ! Pacat…
Cine dracu mai cauta azi esenta luminii ? Presedintele a gasit solutia. Suge pula de la licuriciul mare. [asa a declarat, nu zic IO ca presedintele o suge... s`o suga ca si noi astia care l`am votat o sugem] Ce pacat ca e numai unu, noi restu care nu ne multumim cu ala, mai cautam nu ? Deasupra m?rilor si z?rilor ? E voie ? Numa Icari ? Na fie, 1% aveti voie sa fiti Icari. Restu la munca! Daca nu mai e la moda sa aiba tara nevoie de otel, ca am experimentat partea cu “Asa s`a calit otelu” macar un Siliciu ceva … Ca e de viitor mama!
Goga s`a nascut cu pumnii stransi, dupa multi ani au venit minerii cu pumnii stransi pe gatul studentilor… Si vad la TV nu stiu ce interviu de prin Petrosani. Extrem de suparati domnii minieri ca cei de la Bucuresti, (aia cu carte b?????) i`au uitat. Pai la un mic calcul, Student 22-24 de ani in ’90, acum 38-40 … om cu carte, in posturi de conducere… Oare ce sa se gandeasca Pie?arul? Sa investeasca intr`un proiect [pe care oricum minieru n`o sa`l accepte, ca de...] sa zicem, sa`i faca pe toti bibliotecari, sa le dea 4 milioane pe luna da sa nu mai lucreze in subteran [si sa nu mai moara de silicoza & co.] sau sa investeasca intr`un Crematoriu [Golanii aia academicieni ] sau … Lasa`i ma sa moara prosti.
Oricum ipotetic vorbind, pentru ca se vede ca guvernul este tot FSN, FDSN, PDSR si toate subdiviziunile si clonele hidoase, iar aia destepti s`au carat ramanand o infima urma de rebeliune….
Nu`i nimic, o sa`ti mai povestesc Lorelei…


Scris de in Stări | Comenteaza! (0)

Articole asemanatoare:

 • No related posts
 • Comenteaza! »

  RSS feed for comments on this post. | Trackback

  Comenteaza!

  XHTML ( Poti sa folosesti tagurile): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> .

  Sorry, nexam post-uri.

  -
  Link Exchange

  Stiri IT & C Politica Financiar Muzica Sport Sanatate Monden Cultura