Cauta


Baga mailu`:


Si vezi ca mailu` e ala cu @ si fara www in fatza, da ?

-

Hacker roman inculpat pentru ca a intrat in calculatoarele NASA

December 1, 2006 , 2:31 pm

Un tinar roman este acuzat de patrunderea ilegala in peste 150 de computere apartinind institutiilor publice din SUA, provocind astfel pagube de aproape 1,5 milioane de dolari, relateaza agentiile de presa.

Printre institutiile afectate se numara NASA, Departamentul american pentru Energie si Marina Militara.

Tinarul roman se numeste Victor Faur, are 26 de ani si este din Arad. Lui i se aduc noua capete de acuzare privind patrunderea ilegala in retele de calculator si o acuzatie de conspiratie. Tinarul risca nu mai putin de 54 de ani de inchisoare daca va fi condamnat pentru toate acuzatiile aduse, a declarat Thom Mrozek, purtator de cuvint al Procuratorii federale.

Faur a fost deja anchetat de autoritatile romane pentru alte acuzatii si va adus la Los Angeles, dupa rezolvarea cazului din Romania.

Guvernul american banuieste ca Victor Faur este liderul unui grup de hackeri numit “Echipa Palariilor Albe”, care si-au propus sa sparga computere ale institutiilor publice americane numai pentru ca acestea se spune ca ar fi cele mai sigure din lume.

Dupa ce reusea sa sparga o retea, Faur programa computerele sa functioneze ca un chat room, prin intermediul careia comunica cu ceilalti membri ai retelei.

In acest timp, hackerii cautau date de identificare care sa le permita sa intre in alte computere, de unde incercau sa stringa, arhiveze si analizeze date stiintifice.


Sursa

Facem pariu ca in State nu va face o zi de puscarie ci va face munca in folosul comunitatii pentru guvern, daca e asa de tare ?

P.S.
Nu comentez despre inadvertentele din imbecila exprimare prezenta in articol…


Scris de in IT&C Related,www | (8) Comentarii

Articole asemanatoare:

 • Google pentru haxtori
 • ...
 • Old School Hacker
 • ...
 • Hackeri angajam
 • ...
 • Un mare inventator roman la ZeroTV
 • ...
 • I love my provider
 • ...

 • 8 Comentarii »

  1. jesus ce flame pe sursa citata…

   Comment by nu conteaza — December 2, 2006 @ 2:59 am

  2. America, aceasta minunata tara, e o tara cu o medie de cultura mult sub cea a noastra…chiar daca e tara Microsoft-ului, totusi cei mai multi utilizatori sunt in afara ei. Ca Victor sunt foarte multi pusti in Romania si in zona asta balcania…America nu a fost niciodata pregatita pentru o gindire altfel decit cea americana….Pune un american sa sparga un singur server in Rusia sau in Romania….nu cred ca se va gasii vreunul…pentru ca America poate numai in America si numai in stil American..adica sa le faca alti treaba..

   Comment by Mihaitu — December 2, 2006 @ 3:48 pm

  3. Despre asta am vrut io sa scriu ieri dupa ce am vazut reportaju la tv.
   Si la tv exprimarea a fost la fel de imbecila si facuta sa sune ca in filmele cu hackeri. De ce trebuie sa fie toata lumea idioata ?

   Comment by bedeabza — December 2, 2006 @ 4:34 pm

  4. Pentru ca si presa scrisa alearga dupa acelasi iepure sau daca vrei mai americaneste are acelasi “targhet” ..nu conteaza ce si cum se publica ci cit se cistiga…banul in toate formele si culorile lui…

   Comment by Mihaitzu — December 2, 2006 @ 4:52 pm

  5. “Imbecila” prezentare este o stire de presa generalista, si, de obicei, o astfel de abordare este menita creeaza nevoia de informatii suplimentare.
   Si apoi, ziaristul cu pricina, devine cum ?, “imbecil” ?
   Lumea nu e destul de frumoasa pentru unii…

   Comment by cezar jipa — December 2, 2006 @ 7:31 pm

  6. Respect SirVic

   Comment by Zv — December 3, 2006 @ 10:22 am

  7. Tot respectu pentru SirVic !

   Comment by Boqdan — March 28, 2007 @ 6:52 pm

  8. frate tine-o tot asa

   Comment by adi — May 19, 2007 @ 3:45 pm

  RSS feed for comments on this post. | Trackback

  Comenteaza!

  XHTML ( Poti sa folosesti tagurile): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> .

  Sorry, nexam post-uri.

  -
  Link Exchange

  Stiri IT & C Politica Financiar Muzica Sport Sanatate Monden Cultura