Cauta


Baga mailu`:


Si vezi ca mailu` e ala cu @ si fara www in fatza, da ?

-

Biserici

April 7, 2006 , 1:46 pm

Azi ploua, e urat afara. Daca nu ar mai fi sferturi de pomi infloriti, ai zice ca e toamna tarzie. Probabil ca iar e plin metroul de aurolaci. Ce bine ca stau acasa. Ce rau e ca ma chinuie un carcel intre omoplati. Simt asa, ca la 5-6 luni odata, vor sa`mi creasca aripi chiar din coloana, pacat ca nu`mi si cresc; nu mai gasesti bluze cu aripi. Hells Bells de la AC-DC.
De fiecare data cand trec pe langa biseria aia noua de la Moghioros, ma apuca greata. E inalta, falnica, obraznica, oribila. Aud ieri un flacau, care`l intreba pe altul: “Ce e ma cu moscheia aia ?”. Cam asa e, biserica e alba si somacaiu de pe turle straluceste orbitor. Biserica este intre patinuar si dealer Dacia/benzinarie/Billa. E imprejmuita cu un gard ruginit, de cimitir. Hidos.
Oare cat costa monstrozitatea aia ? Pe o tigaie zice ca e sponsorizata de National TV.[probabil si enoriasi si Patriarhie] Prin targ se aude ca si Becali ar fi dat bani. Intrebare: Daca in loc de biserica, se facea un dispensar, moca? [Nu zic spital, probabil costa mai mult]. Omul primea asistenta moca, biserica era in pierdere. Omul sanatos se duce la alta biserica, aprinde o lumanare, spune o rugaciune… cam 10 mii/1 leu revine bisericii. Asa, s`a facut biserica. Omul bolnav se duce la biserica. Se roaga, da acatiste, aprinde lumanari, face pomeni, in final.. moare. Alte pomeni, parastase, taxe de ingropaciune si toate celelalte.
Biserica ca institutie, nu are nici un profit in a face un bine punctual si palpabil omului.
Oare cate biserici la un spital ? [la costuri ma refer] Trei la zece mii ? Nu, din punct de vedere al valorii, nu cred ca se compara. Avem prea multe Biserici in Romania. Se construiesc in draci. Vezi in Moldova. Si mai vezi ca Preabucurosu Teoctist Securist traieste, si bisericile vechi cu care ne mandrim, is lasate in paragina… ca alea`s prea mici pentru termopane si aere conditionate de politic, nesimtire si hotie…


Scris de in Stări | Comenteaza! (0)

Articole asemanatoare:

 • Crestinismul
 • ...
 • Steaua in semifinale
 • ...
 • Blogoiada
 • ...

 • Comenteaza!

  RSS feed for comments on this post. | Trackback

  Comentariile sunt inchise.

  Sorry, nexam post-uri.

  -
  Link Exchange

  Stiri IT & C Politica Financiar Muzica Sport Sanatate Monden Cultura