Cauta


Baga mailu`:


Si vezi ca mailu` e ala cu @ si fara www in fatza, da ?

-

150.000 unici

January 16, 2008 , 3:01 pm

Citeam ce zicea Sorin Tudor despre o cifra. Nu ma leg valoarea de adevar al zvonului, ma leg doar de cifra. Stiu ca cititor nu inseamna neaparat unic, dar cum spuneam, ma gandesc la cifra.

Se poate sa scoti 150.000 unici din gandul.info ?

In formula actuala nu. Hotarat. Vedeti statisticile acolo. Se poate totusi ? Zic ca da. Evident trebuie lasata abordarea traditionala si luat lectii din new media. Adica editia de print e editie de print care se regaseste si in online. Nu doar editia print are versiune online.

Daca dezvolti content pentru online, content scris pentru online, cu ce inseamna motor de cautare in cap, cu Google Trends langa tine, cu un editor care stie ce`i aia un viral, cum se face un mesaj pentru Digg, nu cu un putica jurnalist care l`a facut pe Beranger spargator de FBI, te apropii. Daca mai ai si un CMS competent, mega social/SEO friendlly, ping-uri, rss`uri, trackback-uri, nebunii, etc. te apropii si mai mult. Iar daca acestui continut pentru online, pe care il gasesti numai in online, ii mai dezvolti niste chestii de social networking [nu sariti ca nu am in cap hi5] si il mai traduci si in engleza, furnizand deci stiri in engleza, 150.000 de unici constanti va fi o cifra lejera de atins. Nu in doua zile, nu intr`o luna.

Aici putin ma gandesc ca e ok ca s`a retras CTP [daca evident chestia asta are o valoare de adevar]. Jurnalistii de ’90 is cam duca. Iar jurnalisti exclusiv pe online nu prea avem. Logic ca e frustrant cand te uiti la counter si vezi la editorialul tau din online 300 de vizite regulat si un blogger [one man show] are 1000 unici. [Nu zic de spike-uri] Zic blogger pentru ca din jurnalisti exclusiv in online, cam astia is. [Desi da, nu`s jurnalisti is bloggeri]

Iar avand un trust in spate cum e Pro, gandul.info poate fi foarte bine inlocuit cu alt brand iar rezultatele sa fie aceleasi. Bani ieste, logistica ieste… hai la spart recorduri.
Mai trebuie insa… Project Managerii si echipele.


Scris de in IT&C Related,www | (2) Comentarii

Articole asemanatoare:

 • Un fleac, locul I din SPAM
 • ...
 • Curiozitate
 • ...
 • Noul evz.ro
 • ...
 • Cozmin Gusa primar
 • ...
 • Despre imbecilitatea manelistilor – studiu de caz
 • ...

 • 2 Comentarii »

  1. corect! project manageri calumea nu exista (in ro cel putin). am lucrat in mai mult firme si mari si mici. nicaieri nu am gasit un project manager care sa aibe un plan coerent in ceea ce priveste un site, care sa stie ce vrea de la un site si cum sa ajunga cu el acolo. toti merg dupa ureche si iese o varza totala.

   Comment by jikhan — January 16, 2008 @ 3:13 pm

  2. Te sigur ca exista PM in ro, dar care nu lucreaza pentru .ro. Si e normal, vrei sa te angajezi pentru .ro ca PM, [si nu ai pile/recomandari] daca treci peste certificarile care is la moda, logic ar fi sa prezninti un plan managerial macar; daca se organizeaza asa ceva. [Si logic ar fi sa te testeze un nene/tanti care se pricepe si isi da seama din interviu verbal] Chestie care, daca o faci in linii mari, zice ca e prea simpla; daca ii zici ca nu vrei de fapt sa scrii tot proiectu, zice ca nu esti ok. Daca te tapesti si il scrii, au deja o baza de date cu solutii. Don’t call us, we will call you.
   Ca sa nu mai zic ca un PM in Web [ca despre asta vorbim] nu trebuie sa fie absolvent de Automatica sau sa fie programator, trebuie doar sa stie cu ce se mananca notiunile [diverse feature-uri] si la ce is ele bune. Exemplu banal, pune b? RSS`u in header. Cum se face / pune rss`u, e problema programatorului. Da pune`l acolo ca stiu IO de ce.
   Oricum e mult de dezbatut pe tema asta, da clar ca experienta personala nu m`au ajutat nici pe sfert hartiile de project management, strategic planning si multe alte care mai de care mai pompoase.

   Comment by Alex — January 17, 2008 @ 11:42 am

  RSS feed for comments on this post. | Trackback

  Comenteaza!

  XHTML ( Poti sa folosesti tagurile): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> .

  Sorry, nexam post-uri.

  -
  Link Exchange

  Stiri IT & C Politica Financiar Muzica Sport Sanatate Monden Cultura